„Oleme ühisel seisukohal, et riigi siseturvalisuse tugevdamisele tuleb senisest veelgi rohkem tähelepanu pöörata. Küsimus on rahas, mis kulub inimeste turvalisuse tagamiseks ja järeleandmisi selles teha ei saa.” lausus siseturvalisuse nõukoja esimees, vandeadvokaat Aare Tark, teatas siseministeeriumi pressiesindaja.

Võrreldes möödunud ja käesoleva aasta siseturvalisuse näitajaid, rõhutas nõukoda ennetustöö tähtsust ja vajalikkust. Samas tõdeti, et sisejulgeolekuasutustele tuleva aasta eelarve vähendamine rahandusministeeriumi poolt antud piirsummani sunniks koondama ligi 1000 politseiniku, päästjat, piirivalvurit ning muud avaliku teenistujat. „Alles jääva ressursiga saab tuleval aastal olema võimalik üksnes hädaolukorrale reageerida, mis sisuliselt tähendab vaid tagajärgede konstateerimist,” märkis nõukoja esimees Aare Tark.

Siseturvalisuse nõukoja tegevuse eesmärk on siseministri nõustamine ühiskonna ootuste paremaks arvestamiseks turvalisuse suurendamisel. Nõukoja esimees on vandeadvokaat Aare Tark, aseesimees Riigikogu saadik Indrek Saar.

Siseturvalisuse nõukoja koosseisu kuuluvad Mall Hellam, Priit Hõbemägi, Juhan Kivirähk, Toomas Luman, Keit Pentus, Indrek Pertelson, Raul Rebane, Ain Seppik, Einar Soone, Ivar Tallo, Stanislav Tšerepanov ja Peeter Tulviste.