Ringhäälingunõukogu liikmed on mitteametlikes vestlustes arutanud, et kui ETV juhi otsimise konkurss neljapäeval läbi kukub, siis võiks sihtpakkumise teha kas praegu ETV juhi kohuseid täitvale Raagile, kultuuriministeeriumi kantslerile Allikmaale või konsultatsioonifirma Fontes juhile Arrole, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ametlikult ei soostunud siiski ükski nõukogu liige neid nimesid nimetama, sest see tähendaks väljakuulutatud konkursi tunnistamist juba ette läbikukkunuks. “Enne neljapäeva pole mul midagi öelda,” jäi ringhäälingunõukogu esimees Tiit Sinissaar napisõnaliseks.

Ringhäälingunõukogu liikme Peeter Kreitzbergi sõnul on väikese riigi kohta tegu väga hea konkursiga ning Raag, Allikmaa või Arro pole millegi poolest paremad kandidaadid kui praegu sõelale jäänud neli inimest.

“Sellega ma küll nõus pole, et konkurss on juba ette läbi kukkunud ning neljapäeval teatame seda ka avalikult. Me pole ju kandidaatidega veel silmastsilma kohtunudki. Arvan just, et läheb väga tõsiseks hääletuseks,” lisas Kreitzberg.

Nõukogu liige Ignar Fjuk viitas sellele, et hääletamine on salajane ja kandidaadil on vaja viit poolthäält üheksast.

Raag ütles esmaspäeval, et ringhäälingunõukogu pole temaga otsesõnu veel rääkinud ja seepärast ta midagi lähemalt ei kommenteeri. “Aga ma ütleksin, et tegemist on saatusega. Kui asjalood kujunevad nii, et paremat kandidaati ei leita, siis olen aru saanud, et ilmselt on minu ja televisiooni vahel armastus. Seega poliitikute lemmiksõnaga öeldes, ma ei välista midagi,” ütles ta.

Margus Allikmaa ütles, et kui talle tehakse sihtpakkumine, peab ta selle kõigepealt ära kuulama ning seejärel otsustama. “Mõistetav on see, et lõppkokkuvõttes peab ju keegi hakkama ETV-d juhtima aga ma ei ole praegu sellele teemale mõelnud.

Olen kunagi asjast huvitatud olnud ja olen valmis ettepanekuid kuulama. Olen korduvalt öelnud, et mul on rida mõtteid, mida seal tuleks teha,” ütles ta.

Allikmaa lisas, et Raag on koostanud väga sümpaatse ETV arengukava ning võiks proovida seda ka ellu viia. “Raagi puhul on olemas potentsiaalne juhikandidaat ja nõukogul tuleks näha vaeva selle nimel, et Raag oleks nõus seda tööd tegema,” leidis Allikmaa.

Ringhäälingunõukogu koguneb ETV juhti valima neljapäeval. Konkursi teise vooru pääsesid Lembitu Kuuse, Mark Soosaar, Allan Alaküla ja Urmas Espenberg.