Maailmasõjas langenutele püstitatud mälestussamba ümber viimaste kuude jooksul aset leidnud sündmused näitasid, et Eestis on tekkinud meie vahel konflikti provotseerida soovivaid jõude, teatas Delfile Oleg Filippov, MTÜ Notšnoi Dozor juhatuse liige.

“Kuid me teame ja mäletame, et meie riigis on küllalt kainelt mõtlevaid inimesi, kes leiavad endas tugevust ning mõistust mitte lubada sündmuste taolist arenemist,” nendib Filippov oma teates.

Oleme erinevad, kuid meil on erinev suhtumine ajaloolistesse sündmustesse, kuid meil on üks kodumaa, on avalduses kirjas.

“Eestis on aastate jooksul välja kujunenud olukord, kus ühed inimesed tähistavad 22. septembrit kui Tallinna saksa vägedest vabastamise päeva, teised aga kui Eesti iseseisvuse kaotamise päeva. Ühed tulevad kalmistutele mälestamaks II Maailmasõjas hukkunuid, teised aga kogunevad iga eestlase jaoks pühaks paigaks saanud Hirvepargis,” kirjutab ühendus.

“Meie riigi kestvuse nimel, meie ühises kodus rahu säilitamise nimel kutsume üles Eestimaa kõiki elanikke säilitama meelerahu, enesevalitsemist ning väärikust,” teatab ühendus oma avalduses. “Me kutsume üles mõistvalt suhtuma meie riigi ajaloole erinevate vaadete ja seisukohtade olemasolusse.”