Haiglavoodis lebava Norra äripartneri sõnu eile hilisõhtul vahendanud Close Knit World OÜ juhatuse liige Lia Rosenberg rääkis Postimehele, et Anna Helena päästis kõige hullemast ilmselt see, et ta istus lennuki tagaosas ning tõmbas õnnetust aimates pea jalge vahele ja käed ümber põlvede, nagu stjuardess enne lendu alati õpetab.

Kui mootor oli äkki kiiremini tööle hakanud, said kõik õnnetusest aimu ja puhkes paanika, lausus Rosenberg. Talle Norrast külla tulnud äripartner kirjeldas, kuidas keegi karjus inglise keeles: “Get away!”.

Anna Helena oli veel kellegagi lennuki tagaosast luugist välja pugenud, rääkis Rosenberg. Järgneva kirjelduseks olevat Gjelstat öelnud, et igaüks päästis vaid iseennast.

Anna Helena haaras ühel lennuõnnetusest pääsenul käest ning jõudis lõpuks eemalt paistvate tulede järgi minnes ühe taluni. Sealt helistas ta oma äripartner Rosenbergile ja teatas, et kõik on korras. Kell oli siis 18.37.

Veel enne kella üheksat õhtul röntgeniaparaadi alt läbi käinud Anna Helena Gjelstadil ei leidnud Hiiumaa arstid ühtegi murtud luud.

ASile Enimex kuuluv AN-28 startis Tallinna lennuväljalt eile kell 18.04 ja pidi maanduma Kärdla lennuväljal kell 18.30. Selle asemel kukkus lennul Kärdlast paar kilomeetrit eemal metsa.

Piirivalve pressiesindaja ütles ETAle, et tegu oli pigem hädamaandumise kui allakukkumisega. Pealtnägija sõnul oli lennuk laveerinud, püüdes leida paremat maandumispaika. Lennuk ei plahvatanud maandumisel, kuid purunes pea täielikult. Lennuki pardal viibinud 17 inimesest hukkus üks ja sai viga kümme inimest.