Lennufirma Nordica ei ole lennuki kaasas kandmist keelanud, küll aga on keelanud sellekasutamise ja laadimise pardal.

Galaxy Note 7 telefoni kasutamine ja laadimine on lennuki pardal keelatud alates 13 septembrist. Telefon peab kogu pardal viibimise ajal olema välja lülitatud, keelatud on telefoni asetamine pagasisse. Nordica pardameeskonnad on saanud täiendavaid juhiseid ning telefonide kasutamine pardal on kõrgendatud tähelepanu all.

"Nordica otsus põhineb EASA soovitustel ning hetkel pole plaanis Galaxy Note 7ga pardaletulekut täielikult keelata. Jälgime olukorda ning võime kaaluda täiendavate ohutusmeetmete rakendamist.
Kahjuks meil puudub ülevaatlik informatsioon selle kohta mitu lennufirmat on keelanud Galaxy Note 7 kasutamise pardal," teatas ettevõte.

Lennujaama kodulehel on selle mudeli kohta teade ja lennufirmade nimekiri, kes seda pardale ei luba. Nordicat nende seas (veel) pole.

Lennujaama pressiesindaja Priit Koff ütles Delfile, et lennujaama valjuhääldist lastakse pidevalt teadet, et reisijad, kellel on Samsung galaxy Note 7, pöörduks check-in'i kassasse.

"Lisaks on ka visuaalsed vaatlused. Kui märgatakse seda mudelit väravas või lennukis, siis palutakse see jätta maa peale," ültes Koff

Esialgu pole ühtegi sellist telefoni lennujaamas leitud. Samas pole esialgu ka selget plaani, kuidas pahaaimamatu telefoniomanikuga siis käituda tuleks ja kas seadme saab kuhugi hoiule anda.

"Keeld hakkas pihta nädalavahetusel. Seda ei ole veel ette tulnud ja nii ei ole kõiki detaile lõplikult välja töötanud. Eraldi hoiustamise kohta ei ole. Aga koostöös Samsungiga seda arutatakse,“ ütles Koff.

Ranget kontrolli, kus kõigil tuleks telefon ette näidata, ei rakendata, aga Koff rõhutas, et keeld on tõsine. „Mingit vabatahtlikkust siin küll ei ole. See on karm keeld. See on tõsine reeglite rikkumine kui see pardale kaasa võetakse – Ameerika Ühendriikides on see kriminaalkuritegu vist isegi,“ ütles pressiesindaja.

Lennujaama kodulehel on teade:


Tähelepanu Samsung Galaxy Note 7 telefoni kasutajad

Turvalisuskaalutlustel on mõned lennufirmad kehtestanud Samsung Galaxy Note 7 osas täieliku pardale kaasa võtmise keelu – Tallinna Lennujaamas puudutab see lennufirmasid Lufthansa, LOT, Aeroflot, Finnair ja Norwegian, kuid embargoga liitunud lennufirmade nimekiri täieneb iga minutiga. Reisijail tuleb valida, kas jätta telefon koju või loobuda reisist. Laiemalt on Samsung Galaxy Note 7 keelustanud USA, Kanada ja Hong Kong, sinna lendamisel ei ole samuti lubatud nimetatud telefoni pardale võtta ka teiste lennufirmadega lennates.

Samsung Eestiga ei ole Delfil seni õnnestunud kommentaari küsimiseks ühendust saada.