Poisid valasid naise peale välja oma viha, kui nad kasiinoukselt liialt noore ea pärast tagasi saadeti. Nii vähemalt väidavad prokuratuur ja politsei, keda toetab poiste ülestunnistus, kirjutab Postimees.

See tragöödia kinnitab Tallinna linnakohtu esimehe Helve Särgava ja Põhja prefektuuri mõrvarühma ülemkomissari Elmar Vaheri ühist seisukohta, et kasvav noorsugu on viimaste aastatega muutunud üha julmemaks ja jõhkramaks.

“Kõige drastilisem on see, et põhjused, miks needsamad lapseohtu noorukid inimesi tapavad, on muutunud aja jooksul üha hägusemaks ja ebaselgemaks,” ütles Vaher. “Kui varem olid ajendiks näiteks suits, raha, kell, riided jne, siis nüüd lihtsalt minnakse ja tapetakse. Põhjuseta — tavainimesele mõistusevastaselt.”

Aastakümneid mõrvalugusid lahanud Helve Särgava näeb üht lapsmõrvarite arvu kasvu põhjust selles, et muutused ühiskonnas tootsid palju raskustesse sattunud ja laostunud perekondi.

Laps, kes kasvab kodus, kus soojusest ja armastusest on tähtsam järjekordne viinapudel, joomingu käigus tülide lahendamine rusikahoopidega ja toidu asemel sakusmendi ostmine, võtab selle mälupildi kasvades ja vanemaks saades endaga ellu kaasa.

“Kui laps pisikesest peale näeb, kuidas vanemad klaarivad probleeme vägivallaga, kinnistub arusaam, et rusikas peitubki lahendus,” lausus Särgava.

Teiseks oluliseks põhjuseks on nii Särgava kui Vaheri sõnul tõik, et just vaesematest peredest pärit lastel puudub igapäevane tegevus. Võitlus iga krooni nimel ei annagi lapsele muud võimalust kui huvialaringide asemel sihitult linnatänavail hulkuda.