Šank rääkis Delfile, et president Rüütli huvi spordi vastu oli loomulik ja ehe. "Ta tegi seda mõnuga."

Aga president Ilvese puhul on Šankil mulje, et see on presidendi proua projekt. "Aga eks see ole loomulik ka abielu puhul, et inimestel on sarnased huvid. Nii see peabki olema."

"Eks see aitab tal nö sõpru ka leida," jätkab Šank. "Noortele meeldib nahktagis siilisoenguga rühikas president."

Kommunikatsiooni konsultant Ilona Leib suhtekorraldusfirmast PR Partner OÜ ütles Delfile, et eelistaks presidendi puhul kommenteerida tema välimuse asemel sisulist tegevust ja sõnumeid, kuid samas tekitabki imagoloogiline värskendus ootuse ka millegi sisuliselt uue järele, teritades publiku meeli ning pannes meid presidendi avaldusi tähelepanelikumalt jälgima.

"Inimesele on omane märgata sisu muutumist siis, kui muutunud on ka vorm – sellest lähtuvalt võiks prognoosida presidendipoolset ettekavatsetud imagoloogilist ning sisulist muutust oma rolli mõtestamisel ja välja kandmisel presidendina."

Leib lisab, et kui Ilvese totaalse muutumise taga siiski pole PR-i seisukohast läbimõeldud muudatuse ettevalmistus, siis võime seda ju ometi pidada positiivseks isiklikuks jõupingutuks oma tervisekäitumise parandamisel ning täiesti põhjendatud sooviks oma noore ja sportliku abikaasa kõrval hea välja näha.