31. märtsil jagatakse kõik simulatsioonil osalejad komisjonidesse, kus koostatakse seaduseelnõud. Üliõpilastele tulevad kõnelema tuntud poliitikud erinevatest erakondadest. Oma nõusoleku on praegu andnud Urve Palo (SDE), Artur Talvik (Vabarerakond), Jüri Ratas (Keskerakond), Rainer Vakra (SDE), Kalle Palling (Reformierakond) ja Yoko Alender (Reformierakond). Tutvustava ülevaate erinevatest poliitilistest ideoloogiatest annab noortele Tallinna Ülikooli õppejõud ja politoloog Tõnis Saarts.

Esimene päev päädib tõelise ööistungiga, kus noortel on võimalik teha lobitööd vastvalminud seaduseelnõudele.

1. aprillil jagatakse simulatsioonil osalejad erinevatesse fraktsioonidesse, misjärel toimub eelnõude arutelu ja hääletamine Riigikogu istungisaalis, mille avab Riigikogu esimees Eiki Nestor (SDE). “Tulemas on meeleolukad päevad, mida noored saavad veeta tõeliste riigimeeste seltsis. Innustan kõiki osa võtma ainulaadsest võimalusest õppida tundma riigielu selle tõelises südames Toompeal,” kommenteeris Riigikogu Simulatsiooni peakorraldaja Regina Maslova.

Riigikogu Simulatsioon on TLÜ Ühiskonnateaduste Instituudi üliõpilasnõukogu Civitas poolt korraldatav iga-aastane üritus, mille eesmärgiks on harida noori ühiskonda ja riigielu puudutavatel teemadel ning laiendada ja süvendada nende igapäevast silmaringi. Simulatsioon toimub koostöös TTÜ Sotsiaalteaduskonna üliõpilasnõukogu ja Tallinna linna noortevolikoguga.

Vaata täpsemat ajakava ja registreerimisvõimalusi siit!

Jaga
Kommentaarid