Selline lähenemine ei ole kooskõlas kehtiva metsaseaduse ja metsanduse arengukavaga, teatasid Keskerakonna Noortekogu, Noor-Isamaa, Noored Rohelised, Noored Sotsiaaldemokraadid ja Rahvaliidu Noored.

“Metsandusreform mõjub laastavalt meie tähtsamale loodusvarale — Eesti metsadele. Näiteks kaotatakse ära nõue, et Eesti pindalast peab 20% riigimets olema ja 63 metskonnast jääb alles 17, mis mõjub kahjulikult Eesti regionaalpoliitikale, jättes sadu metsamehi töötuks.”

Ühtlasi soovitakse seadusest välja jätta kaitsemetsade kategooriad — need on metsad, mis vajavad kaitset, metsad mis ümbritsevad jõgesid, järvesid ja asulaid. Kaitsemetsadest on suur osa inimestele otseselt vajalikud seene- ja marjametsad.

„Ülalpool loetletud põhjustel ei nõustu me kavandatava reformiga ning kutsume kõiki inimesi sõltumata soost, vanusest ja poliitilistest eelistustest üles kaitsma Eesti metsi ning osa võtma sellel neljapäeval, 29. mail Tammsaare pargis toimuvast meeleavaldusest,” teatasid noored poliitikud.

Lisaks kutsuvad viis noortekogu andma allkirja Eesti metsade toetuseks kodanikuliikumise Päästkem Eesti Metsad kodulehel http://www.hooliveesti.ee/index.php?menyy=9&toeta.