“Konkursile on tänaseks tulnud vaid üheksa esseed, nii et võib öelda, et konkurss kukkus kahjuks läbi,” ütles Lastekirjanduse Teabekeskuse juhataja Anne Rande. “Kuid need, mis tulid, on väga toredad.”

Esseekonkursi “Igapäevaisa” korraldati mõttega välja uurida, mida arvavad noored mehed isadusest, isa osast ja vastutusest laste kasvatamisel, perekonnapeana jne. Isa rolli tähtsustamiseks ja väärtustamiseks korraldati paralleelselt veel fotokonkurss “Kallis isa” kuni 15aastastele poistele, kuhu jõudis vaid 19 fotot.

“Kurb, et see põnev teema nii vähe vastukaja leidis, kuid eks see ole üks meie aja märke,” ütles Anne Rande. “Siin on osa ka õpetajate passiivsusel, et tänapäeva lapsed on muutunud väga materiaalseks — kui midagi konkursil osalemise või võidu eest ei anta, siis ei tahetagi enam osaleda.”

Parimate esseede autorid kutsub teabekeskus 13. märtsil Rahvusraamatukogus toimuvale eksklusiivseminarile “Igapäevaisa”, kuhu pannakse üles ka fotokonkursile laekunud tööd.

Seminaril esinevad nii rootslastest kui eestlastest tuntuimad mehed ja isad. Eestlastest räägivad isadusest näiteks judokas Indrek Pertelson, arvutifriik Linnar Viik, kirjanik Andrus Kivirähk (pildil), kirikuõpetaja Tanel Ots ja mitmed teised.

Fotosid isadest saab näha ka 7. märtsil Lastekirjanduse Teabekeskuses toimuval raamatu “Viljaküla Brita memuaarid” esitlusel ja näitusel “Väikeste naiste tähtsad asjad”, kus on väljas tüdrukute lemmikraamatud läbi aegade.