Ida-Virumaal Maidla põhikoolis loodusaineid õpetav Helene Urva lõpetas Tartu ülikooli keskkonnatehnoloogia erialal, kuna aga see tundus liiga kuiv, omandas ta programmi „Noored kooli” kaudu ka õpetajaameti, kirjutab Eesti Päevaleht.

„Ega ma palga pärast valinud seda tööd, tahtsin ühiskonnale midagi kasulikku anda. Muidugi on see absurdne, et palk nii madal on,” sõnas Urva. „Meil tuleb ka rõõmus olla, sest Läti õpetajad saavad poole väiksemat palka.“ 

Praegu laekub Urva pangakontole iga kuu 543 eurot — see on kõige väiksem õpetaja tasu ehk noorempedagoogi palk, kust on juba maksud maha arvatud. Väikesest palgast läheb elamiskuludele suur osa, näiteks tuli Urval tänavu jaanuaris korteri küttekuludeks maksta üle 255 euro.

„Õnneks mul on toetavad vanemad ning ma olen sedasorti inimene, kes säästab ja hoiab, kuid ega sellest rahast elamiseks küll palju jää,” nentis Urva.

„Hoiame pöialt, et see palgatõus kunagi tuleb. Õpetajad harivad end pidevalt ning teevad südamega oma tööd, aga paratamatult töötavad üle ja sellest tekivad edasised probleemid.”