Reformierakonna noored on seisukohal, et alkoholiseaduse eelnõu näol on tegu majandusliku piiranguga, mis ei vasta ühiskonna ootustele ning loob uusi võimalusi varimajandusele, teatas ETAle Reformierakonna Noortekogu.

“Reformierakonna Noortekogu ei toeta seisukohta, mis lubab alkoholi ostmist alates 21. eluaastast,” ütles noortekogu spiiker Taavi Rõivas. “Oleme veendunud, et 18-20 aastane noor suudab enda eest täies mahus vastutada, ning tagajärgede eest seista.”

“Uskumine, nagu suudetaks ainuüksi keelamisega probleem ära kaotada, on erakordselt naiivne,” ütles RE juhatuse liige Keit Pentus. “Selle asemel, et uusi totraid piiranguid ja keeldusid välja mõelda, võiksid rahvaasemikud mõelda sellele, milliseid vabaaja veetmise võimalusi noortele pakkuda. Kui noortel inimestel oleks võimalik oma vaba aega kuskil huvitavalt veeta, ei peaks me nii palju mõtlema sellele, kuidas viina ostmist ära keelata ja narkootikumide vohamist piirata,” lisas ta.

“Alkoholimüügi seadusega keelamine välimüügikohtades ja spordivõistlustel ei lahenda ühtegi ühiskonnas eksisteerivat probleemi,” sõnas Rõivas. “Küll aga tekitab see mõttetuid pingeid ning loob lisavõimalusi salaalkoholi müüjatele. Sisuliselt muutub salaalkoholiks ka täna legaalne alkohol ning maksupetturite ning metanoolimüüjate võimalused oma kaupa turustada kasvavad veelgi.”

Riigikogu täiskogu arutab täna alkoholiseaduse muutmise eelnõu, mille erinevates versioonides tahetakse muuhulgas tõsta alkoholi ostmiseks vajalikku iga seniselt 18lt 21ni, mille eesmärk on oluliselt raskendada alkoholi kättesaadavust.