Mittetulundusühingu Rahvaliidu Noored juhatuse esimees Monika Kuzmina ütles, et selline mõte tekkis siis, kui meeskond sõitis laupäeval Tarvastusse prügikoristustalgutele, kirjutab Sakala.

Viljandimaa bussifirmad suhtuvad ettepanekusse erinevalt. Aktsiaseltsi Mulgi Reisid juhataja Madis Lepp pidas noorte ideed huvitavaks.

“Kõige raskem mure on see, millist jaama peaks bussijuht laskma: noored tahavad ju noortepärast muusikat, vanematel on oma eelistused ja mõni inimene sooviks üldse vaikselt istuda,” arutles Lepp.

Aktsiaseltsi Devori Reisid juhataja Margo Järvekülg noorte ideed ei toeta. Ka tema pidas keeruliseks küsimuseks sõitjate eri eelistusi.

Bussijuht Andres Liiv arvas, et muusika mängimine võib inimesi huvitada pikematel sõitudel. “Linna- või linnalähiliinidel, kus uksed tihti kinni ja lahti käivad, ei kuulegi raadiost midagi,” selgitas Liiv.

Lepingujärgne autoritasu sõltub istekohtade arvust. Kui bussis on kohti üle 20, on kuutasu 100 krooni bussi kohta. Vähem kui 20 istekohaga bussi eest tuleb maksta 50 krooni.