Noorte Kotkaste organisatsioon loodi Kaitseliidu vanematekogu otsusega 27. mail 1930. aastal vabatahtliku skautliku poiste organisatsioonina. Nagu siis, nii ka nüüd, on organisatsiooni eesmärk kasvatada poistest täisväärtuslikke ja kõlbelisi Eesti Vabariigi kodanikke, teatas kaitseliit.

Tänavu saab Noorte Kotkaste organisatsioon 80 aastaseks. Selle sündmuse puhul toimub 23. mail Pärnu Kontserdimajas pidulik aktus, kus muuhulgas tunnustatakse ka tublimaid poisse ja noortejuhte ning tänatakse toetajaid.

Pärast aktust on kontsert, kus esinevad Kodutütarde ja Noorte Kotkaste laulukoorid. Kusjuures Noorkotkaste koor koguneb organisatsiooni taasloomise järgsel ajal esmakordselt.

Et kontsert suurepäraselt õnnestuks, kogunesid koorid Pärnumaale Audru Keskkooli laululaagrisse juba reedel. Koorides laulavad kodutütred ja noorkotkad Eesti erinevatest paikadest. Koore juhatavad Pärnumaa kogenud koorijuhid Anne Uusna, Aire Luhaoja, Kadri Keskküla ja Ivo Rosenberg. Noorkotkaste kooris laulab 51 noormeest ja Kodutütarde kooris 74 neidu.

Enne organisatsiooni likvideerimist 1940. aastal oli Eestis 20 000 noorkotkast ja 1800 juhti. Noorte Kotkaste organisatsioon taasasutati 12. augustil 1989. aastal Pärnumaal Tahkurannas. Hetkel on noorkotkaste ridades üle Eesti ligikaudu 3000 noormeest ja 250 juhti.