21-st noorest õpetajast 12 astuvad klassi ette esmakordselt. Teistel on aastane õpetamiskogemus juba selja taga. Ligikaudu pooled asuvad tööle koolidesse väljaspool Tallinna: Kadrinasse, Keilasse, Kurtnasse, Nõkku, Tartusse, Viimsisse ja Ülenurme, teatas sihtasutuse esindaja.

Neli Noored Kooli programmi osalejat hakkavad õpetama venekeelsetes koolides. Enam kui pooled õpetavad aineid, milles on Eestis suurim õpetajate puudus — inglise keel, matemaatika, füüsika ja eesti keel. Kokku õpetavad Noored Kooli õpetajad kümmekonda erinevat ainet.

Helo Meigas, Hansapanga juhatuse liige ja Noored Kooli nõukogu esimees on seisukohal, et hariduse kõrge tase on väga oluline Eesti konkurentsivõime säilimisele. “Õpetaja on hea hariduse peamiseks alustalaks. Usun, et see programm aitab tuua kooli õpetajaks noori, kes soovivad midagi tõeliselt olulist ära teha,” lisas ta.

Priit Jõe, kes õpib Tallinna Tehnikaülikooli keskkonnakorralduse magistrantuuris ja on nüüd Noored Kooli programmi osaleja, lubas, et kõiki pedagoogilisi põhitõdesid ega Eesti haridussüsteemi ta pea peale ei pööra. “Kuid siiralt loodan, et minu õpilased näevad õppimist kui võimaluste suurenemist, mitte tüütut kohustust”, rääkis Priit.

Noored Kooli on haridusprogramm, mis tegutseb selle nimel, et igal lapsel Eestis on võimalus saada hea haridus. Programmi eesmärk on tuua igal aastal 15-20 võimekat ja teotahtelist noort kaheks aastaks tavakoolidesse õpetajateks ning luua tingimused nende kujunemiseks headeks õpetajateks ja liidriteks, kes toovad positiivseid muutusi Eesti haridusmaastikule ja ühiskonda.