2007. aastal oli viimase 30 päeva jooksul kolm ja enam korda tarbinud kanget alkoholi 42 protsenti tüdrukuid ja 49 protsenti poisse, veini 29 protsenti tüdrukuid ja 31 protsenti poisse, õlut (v.a alkoholivaba õlu) 33 protsenti tüdrukuid ja 51 protsenti poisse, vahendab ETV24.

2003. aastal oli viimase 30 päeva jooksul kolm ja enam korda tarbinud kanget alkoholi 45 protsenti tüdrukuid ja 50 protsenti poisse, veini 49 protsenti tüdrukuid ja 37 protsenti poisse, õlut (v.a alkoholivaba õlu) 35 protsenti tüdrukuid ja 62 protsenti poisse, selgus Euroopa kooliõpilaste alkoholi ja narkootikumide kasutamise küsitlusuuringust.

Regulaarsed suitsetajad olid 2007. aastal poistest 22 ja tüdrukutest 14 protsenti, 2003. aastal vastavalt 31 ja 23 protsenti.

Illegaalsete uimastitega katsetajate osakaal on võrreldes 2003. aastaga tõusnud, aga pikemaajalisi trende jälgides on kasvutempo aeglustunud. Peamiseks uimastiks, millega teismelised katsetavad, on endiselt kanep. Kui varasemate uurimuste tulemustel kanepiga katsetajate osakaal iga korraga kahekordistus, siis nüüd on tarvitajate osakaalu tõus väiksem.

Amfetamiini tarvitajate osakaal oli varasemate uurimuste tulemusel Eestis peaaegu kõrgeim Euroopas, nüüdseks on amfetamiiniga katsetajate osakaal kahanenud. Arvestatavalt on aga kasvanud nende õpilaste osakaal, kes peavad marihuaanat kergesti kättesaadavaks.

Kergesti kättesaadavaks pidas lahjat alkoholi 80 ja kanget alkoholi 60 protsenti õpilastest. Sigarette pidas kergesti kättesaadavaks ligi kolm neljandikku õpilastest. Nii alkoholi kui tubaka osas on seda kergesti kättesaadavaks pidavate õpilaste osakaal vähenenud.