Eesmärgiks on mõistagi julgustada noori arste sinna tööle asuma. Kontseptsiooniga lähtetoetuse maksmiseks peab sotsiaalminister valmis saama järgmise aasta neljandaks kvartaliks.

Lubadus maksta noortele arstidele lähtetoetust on sarnane noortele õpetajatele makstava 200 000 kroonise lähtetoetusega, mida tegevusprogramm lubab samuti jätkata.

Lisaks lubab tegevusprogramm anda perearstidele suuremad võimalused inimeste tervisliku käitumise suunamisel, suurendada noorte arstide riiklikku tellimust ning parandada arstiabi kvaliteeti.

Lisaks lubab valitsus rajada Tallinna laste vaimse tervise keskuse.

Valitsus peab samuti õigeks, et iga ravijuhu maksumus avalikustatakse patsiendile riigiportaali kaudu.

Koalitsioon peab ka vajalikuks kiirelt rakendada terviseteadlikkuse õpe uue riikliku õppekava mahus. Esmaabi ja elustamise põhiteadmised peavad olema selgeks saanud juba põhikoolis.

Alkoholi ja tubaka tarvitamise vähendamiseks lubab koalitsioon vaadata üle riikliku alkoholi- ja tubakapoliitika ja karmistada karistusi nende alaealistele kättesaadavaks tegemise eest.

Koalitsioon lubab arendada välja alkoholi liigtarvitamise varajase avastamise ja nõustamise süsteemi, et ennetada kroonilise alkoholisõltuvuse väljakujunemist ja tagada ravi ja rehabilitatsiooniteenused motiveeritud alkoholist loobujatele.

Lisaks perearstiteenuse tagamisele kindlustab riik kõikide kõrgema tähtsusega väljakutsete puhul saartele helikopteriteenuse olemasolu.