Ülikooli arstiteaduskonna lõpetanud noorel arstil on valida, kas  alustada doktorantuuriõpinguid või alustada residentuuriõpinguid. Eesti seaduste järgi  ei või ülikooli lõpetanud noorarst praktiseerida üldarstina, kuid ta võib arstina töötada näiteks Põhjamaades.

Möödunud aastal ei proovinud 26 protsenti lõpetajatest üldse residentuuri astuda, kuigi kohad olid olemas, mis tähendab et need meditsiiniteaduskonna lõpetanud Eestis arstina töötada ei saa. 

Noorarst peab kolme kuni viieaastase residentuuri jooksul tegema nii praktilist kui teoreetilist õppetööd. Residentide seas läbiviidud uuringu kohaselt töötab 57 protsenti noorarstidest 32-48 tundi nädalas ning lisatööd teevad 62,3 protsenti residentidest, selgitas Põlluveer. Palka saadakse aga 30 töötunni eest. 

Põhjustest, miks noored spetsialistid Eestist lahkuda tahavad, on esikohal küll palk, kuid peaaegu sama olulisteks põhjusteks peetakse ka töötaja mitteväärtustamist, ühiskondlikku suhtumist ja ka tööandja suhtumist, selgus residentide seas läbiviidud uuringust.