Rootsi klubi Södertälje mängija Elias Ahlin vajus kokku läinud nädalavahetusel Tallinnas toimunud August Soku mälestusturniiril, kui Södertälje ja teise Rootsi meeskonna 08 Söder BBK mängu esimese poolaja lõpuni jäi üks minut.

16-aastane, ligi kahemeetrine Ahlin vajus korraks pikali, kuid tõusis hetk hiljem ise püsti ning jalutas vahetusmeeste pingile. Kui poolaeg oli lõppenud, kutsusid korraldajad noormehele kiirabi. Minuti jagu hiljem tabas teda krambihoog, tema hingamine lakkas ja südametegevus seiskus.

Kiirabi elustas noort rootslast mängusaalis peaaegu tund aega elektrišoki ja südamemassaaži abil, kuni südametegevus taastus ja Ahlin toimetati haiglasse reanimatsiooniosakonda. Samal päeval noormees teadvusele ei tulnud.

Põhja-Eesti regionaalhaigla infojuht Kristjan Hamburg ütles Delfile, et noormehe surma täpseid asjaolusid ei saa veel avalikustada, sest tema lähedastega pole jõutud konsulteerida.

Alles möödunud nädalal suri Brasiilia jalgpalli meistrivõistlustel mängu ajal kokku varisenud Sae Caetano klubi kaitsja Serginho. Nädal varem hukkus Leedu korvpalliliiga mängu ajal sarnaselt Kaunase Atletase tagamees Tauras Stumbrys.