"Sügiskuud olid väga rasked, aga samas oli see ootuspärane. Pealegi - mis on elu ilma väljakutseteta?" küsib Toomesaar.

Toomesaar liitus 2012. aastal Noored Kooli programmiga ja nii sattuski Tallinna ülikooli politoloogia eriala magistrant õpetajaks Jüri gümnaasiumisse. "Parandamatu maailmaparandaja nagu ma olen - usun, et saan koolis saan olla eeskujuks ja inspiratsiooniks väga erineva taustaga õpilastele," rääkis Toomesaar.

Noore õpetaja optimismi tumestab pisut vaid pisike palk ning see, et peatset nn palgatõusu ei suuda minister Aaviksoo vaatamata pingsatele püüdlustele kuidagi ilusamaks rääkida.

"Kõige raskem on minu jaoks olnud õpilastega sobiva sideme leidmine ja loomine. Selle sõlme läbiraiumisest kindlasti ei piisa, tuleb ikka harutamisega lõpuni minna, võtku see siis aega nii palju, kui võtab," ütles Toomesaar.

Kogu paberimajandus ning õpetaja igapäevaelus orienteeruma õppimine läks Toomesaare sõnul üsna valutult. "Kui süsteem on enam-vähem selge, loksuvad mõned asjad ise paika. Uuele aastale lähen igatahes vastu täis indu, pealehakkamist ning põnevaid ideid, kuidas ikka paremini edasi minna," rääkis noor õpetaja.

Triin Toomesaar on lõpetanud Tallinna Jakob Westholmi gümnaasiumi kuldmedaliga ning tal on bakalaureusekraad cum laude Tallinna Tehnikaülikoolist avaliku halduse erialal. Hetkel on tal pooleli magistriõpingud Tallinna ülikoolis politoloogia erialal.