Erakonna valimisnimekirja neli esimest kandidaati on erakonna esimees Tunne Kelam, olümpiavõitja Erki Nool, kahel korral valitsust juhtinud europarlamendi vaatleja Mart Laar ning riigikogu liige Peeter Tulviste.

Ülejäänud kaheksa kandidaati reastati tähestikus järgi. Nimekirjas on advokaat Urmas Arumäe, kahel korda minister olnud Toivo Jürgenson, endine riigikogu liige Mari-Ann Kelam, riigikogu liige ja endine haridusminister Tõnis Lukas.

Isamaaliitlastest pürgivad europarlamenti veel endine riigikogu liige Mart Nutt, riigikogu liige ja pikaajaline Viljandi maavanem Helir-Valdor Seeder, Noor-Isamaa esimees ja Isamaaliidu avalike suhete juht Margus Tsahkna ning riigikogu liige, endine välisminister Trivimi Velliste.

Erakonna esimehe Tunne Kelami sõnul on nimekirja võtmesõnaks kompetentsus. “Kui võrrelda teiste erakondadega, siis Isamaaliidu nimekirjast leiab kahtlemata palju Euroopa küsimustes kompetentseid ja usaldusväärseid inimesi”, ütles Kelam erakonna esindaja vahendusel BNS-ile.

Varem on erakonna nimekirja kinnitanud Sotsiaaldemokraatlik Erakond, teised parlamendiparteid kavatsevad seda teha lähiajal.

Isamaaliidu volikogu võttis vastu ka Euroopa Parlamendi valimiste programmi “Eesti eest!”, mida esitletakse avalikkusele aprilli keskel.

Erakonna europrogrammi eesmärk on, et Eesti jõuaks ühtlase arengu tulemusel järgmise 10-15 aasta jooksul Euroopa Liidu keskmise elatustasemele.

Teiste oluliste punktide hulgas nõuab Isamaaliit kommunismi hukkamõistmist Euroopa Liidu tasemel ja on vastu viisavabadusele Venemaaga.