„Nõmme noortemaja on oma asukoha ja hubasusega lastele, õpetajatele ja lapsevanematele armas. Nurme tänava hoone on Nõmme noortemaja süda ja las see nii ka jääb,” ütles Pillak erakonna teatel.

„Tegu on Nõmme inimestele ühe traditsioonilise kohaga, mis on osa kogukonna omakultuurist. Ma ei mõista, miks on vaja jonnaka lapse kombel jalgu trampides oma tahtmist läbi suruda, kui kogukonna inimesed ütlevad, et me ei toeta seda plaani,” imestas Pillak.

„Märksa tulemuslikum oleks see, kui linnajuhid samasuguse innuga, nagu praegu püütakse läbi suruda noortemaja kolimist, planeeriks hoopis olemasolevate hoonete renoveerimist.”

Nõmme noortemaja endine õpilane loodab, et üle antud allkirjad veenavad linnajuhte loobuma plaanist noortemaja Pääskülla ümber kolida. „Kui me räägime noortemaja ruumipuudusest, siis Pääsküla gümnaasiumisse tehtavad ruumid võiks olla lisavõimalus olemasolevatele ruumidele, kuid see on ka kõik,” arvab Pillak.

„Loodetavasti on kõigil see soov hinges, et leida koos kompromiss, mis rahuldab kõiki osapooli. Oluline on selle juures kõik noortemaja puudutavad otsused kirjalikult vormistada, et hiljem ei oleks ebameeldivaid üllatusi ning ühel hetkel ei avastataks, et Nõmme noortemaja on muutnud aadressi,” lisas ta.

Nõmme noortemaja toetuseks koguti kevadel www.petitsioon.ee veebikeskkonnas 790 allkirja. Lisaks sellele andsid inimesed teist sama palju allkirju ka paberil.