„Kardan, et ühiskondlike muutuste asemel toimub järjekordne tulutu jahumine, ja kõik jääb endiseks,“ kirjutab Talvik tänases Eesti Päevalehes.

Rainer Nõlvak nõustub Talvikuga, et algatuse fookust on vaja täpsustada ja seda inimestele arusaadavamaks teha. „Tuleb selgitada, mis on mõttetalgute mõte,“ ütles Nõlvak Delfile.

„Selles osas on Talvikul õigus. Me teeme asja, mida pole selles mastaabis varem tehtud ja eks me ikka teeme vigu,“ möönis Nõlvak. Tema sõnul ei vasta siiski tõele väide, nagu oleks mõttetalgud eesmärgitu jahumine.

„Kodanikualgatusel polegi üht suurt poliitilist eesmärki,“ eitas Nõlvak ühtlasi Talviku viidatud võimalust, nagu oleks tegu uue partei sünniga.

„Meil on palju eesmärke,“ kinnitas ta. „Eesmärk inimesi äratada, panna nad koostööd tegema. Näidata, et kui me ise ei võta oma kogukonnas vastutust, ei hakka hoolima, siis ei hakka ka midagi muutuma.“

Nõlvaku sõnul on tal hea meel, et keegi muretseb ja vaevub sellest ka kirjutama. Veel kiidab ta heaks Artur Talviku kogemuse külakogukonna käimalükkamisel. „See on see kogemus, mida me tahame ka teistele edasi anda. Anda inimestele kindlustunnet, et on võimalik asju muuta.“

See on Nõlvaku sõnul samuti üks mõttetalgute eesmärke. „Teine eesmärk on see, et kui me koos mõtleme, kuidas lahendada probleeme mitmel pool korraga, siis lahenevad ka üleriigilised probleemid.“

„Alates sotsiaalsetest ja haridusküsimustest, kohalikest postkontoritest ja poodidest, transpordist. Kuni selleni välja, et ka kortermajas võiks inimesed üksteisele „tere“ öelda,“ selgitas talgute eestvedaja.