Leib ja Käärmann olid tantsupartnerid lapsepõlves, mil käisid koos võistlemas ning kuulusid ka Eesti koondisesse. Nad alustasid tantsimist juba 1990ndate alguses 7-8-aastaselt ja saavutasid kümne aasta jooksul Eesti meistrivõistlustel mitmeid poodiumikohti. Päris alguses tulid meistrikski. 2002. aastal nad aga vahetasid partnereid ja sest peale on suhelnud harvemini.

Et Käärmann oli mees, kes täna Tallinna südalinnas nugadega vehkis ja politseinike rünnata kavatses, tuli Leibile täiesti ootamatult. "Ta oli kunstimeeleline ja südamest hea inimene. Pigem tagasihoidlik," rääkis Leib Delfile.

Pärast 2002. aastat tantsis Käärmann uue paarilisega veel mõne aasta ning hiljem suundus Tartusse õppima. Sealt oli ta leidnud endale ka tüdruksõbra.

"Tantsida talle meeldis. Osad inimesed ei sobi tantsupõrandale, aga ta oli väga hea tantsija ja tantsupartner. Olime väga edukad," rääkis Leib Käärmanni kohta.

Loomult tagasihoidlik Käärmann oli Leibi sõnul enesekriitiline, kuid väga andekas ja pigem sellist tüüpi inimene, kes võiks saada üliedukaks ja targaks. Seda ilmestab ka näiteks 2009. aastal Tartu ülikoolist saadud bakalaureusekraad informaatika erialal ja hilisem magistrikraad Inglismaalt Yorki ülikoolist.

"Võib-olla kui sellist tüüpi inimesed ei leia enda elus õiget teed, on nad ehk rohkem masenduses, kuna ei suuda leida õiget väljundit," arvas Leib.

Sotsiaalmeediasse postitatud paranoilised ja vandenõule viitavad Käärmanni väljaütlemised tulevad Leibile samuti üllatusena, sest need aastad, mil Leib ja Käärmannkoos tantsuplatsi jagasid, aga ka hilisematel trehvamistel, ei paistnud noormehest absoluutselt sellist poolt.

"Absoluutselt mingit vandenõud või propagandat ei ajanud. Sellist asja, et tema midagi pähe suruks, mina tema puhul ei kohanud. Absoluutselt ka mitte ühtegi valitsusvastast sõna," räägib Leib aegadest, mil Käärmanniga rohkem suhtles.

Viimati käidi üksteisel külas paar-kolm aastat tagasi jõulude paiku. Teinekord on trehvatud ka tänaval. Neil kordadel oli mees pigem rõõmsameelne ja alati viisakas.

"Ei näinud küll mingit ohtu, et võiks mingi probleem olla. Ma ei tea, mis teda hiljem mõjutas, kuhu ta kaldus või kellega ta suhtles, aga tema perekond on väga toetav, haritud ja tore," kirjeldas Leib.

Tantsijate ringkonnas pole viimastel aastatel Leibi sõnul Käärmanni kohta räägitud ühtegi sõna, mis näitab tema sõnul seda, et ilmselt oli Käärmann jätnud tantsumaailma täiesti kõrvale ja hakanud suhtlema täiesti teiste inimestega.

"Võib-olla sattus ta valesse seltskonda. Minu jaoks oli ta hea südamega inimene, võib-olla ka pisut mõjutatav. Kui ta sattus halba seltskonda, siis ümbruskonnast oleneb palju. Võimalik, et vale seltskond võis mõju avaldada," märkis Leib.

Jaga
Kommentaarid