Aino (nimi muudetud - toim.) tervis on juba parem. Ta saab täna haiglast välja ning võib viimaks oma puhkust alustada. "Täna hakkas mul just puhkus. Plaanis oli juba reedel minna Hiiumaale suvitama," rääkis naine hüvastijätust ilusatele suvepäevadele läbi palatiakna.

Koos sõbrannadega on neid praegu palatis kokku kolm, kõik sama hädaga. "Seltskonnas [NOA restoranis] oli viis inimest. Kaks proovisid väikse ampsu tartari ja käisid ka haiglas - üks tilgutite all, teine kodusel ravil. Põdesid kergemini läbi," kirjeldas Aino, kuidas salmonelloos nakatas kõiki seltskonnast - piisas vaid väiksest suutäiest.

Aino käis kolmapäeval kiirabiga haiglas, kuid ta sõnul polnud esialgu nii hull ning ta lasti koju. "Siis tõusis öösel palavik ja viidi mind neljapäeval haiglasse," kirjeldas ta. "Kõige hullem oli reede: kõhulahtisus, kõht oli hästi valulik ja gaasiline, kõrge palavik - 39,9 kõige kõrgem, suur väsimus - magasin kaks päeva järjest, peavalu," ütles Aino, et nii ränka haigust pole tal kunagi olnud.

Ebameeldiv üllatus

Ehkki Aino tunneb restoranile kaasa, pahandas teda reedel Ringvaates öeldud vale. "Tõnis Siigur ütles, et on kannatanutega isiklikult ühendust võtnud ja vabandanud. Tegelikult see ei olnud tõsi - minule oli vastatud ühe meiliga ja minu tuttavatega polnud keegi ühendust võtnud," pakkus Aino välja, et Siigur võinuks vähemasti öelda, et püüavad kannatanutega ühendust saada. "Aga laupäeval võtsid ühendust ja vabandasid, et pole saanud kõikide asjaolude pärast ühendust võtta."

"Just palatikaaslasega rääkisime, et kunagi nõuka ajal suvel tartari ja tooreid asju ei pandudki menüüsse," rääkis Aino kaastundega. "Erakordselt soe suvi ja ju ei osatud arvestada. Ju juhtus paari tunni jooksul - tegelikult võib juhtuda ka minutitega - et asjad lähevad halvaks. Võib juhtuda igaühega."

Täna saab Aino koos ühe sõbrannaga haiglast välja, kolmas jääb veel sinna ravile. Ühtlasi on naisele restoranist kinnitatud, et täna peaks ka tulema uuringutulemused, kas salmonelloos on pärit tartarist, nagu on seni arvatud, või kuskilt mujalt.