Talgute käigus leidsid bändiliikmed ja linnapea maast nii kommipabereid kui ka muid paberitükke ning ühiselt tassiti praht Luigetiigi lähedal asuvasse prügikasti.

Linnapea Edgar Savisaare sõnul viisid nad aktsiooni läbi Helsingi linna eeskujul, kus samuti on varasematel aastatel ärgitatud kampaania korras elanikke iga päev mõnda prahitükki üles korjama. “Kadriorg on muidu puhas, kuid tahaksime, et see oleks veelgi ilusam. Kui keegi ei viskaks prügi maha, vaid selle asemel korjaks iga päev maast ühe prahitüki ja viskaks selle prügikasti, oleks terve Eestimaa palju ilusam koht,” märkis linnapea.

Enne koristusaktsiooni osalesid Vanilla Ninja ja linnapea Edgar Savisaar Poska Majas lõunal.

Ansambli Vanilla Ninja liikmed lootsid, et nende eeskuju nakatab ka teisi inimesi.

Piret Järvise sõnul on nende kodukülas kevaditi sageli talgud. “Just hiljuti koristasin ka seal suure hooga,” lausus ta. „Sain ikka korraliku kotitäie prügi. Tahaks loota, et noored hoolivad oma ümbrusest. Samas ei saa nüüd öelda, et näiteks need, kes maantee äärde prügi loobivad, on ainult noored.“

Järvise väitel on prügine ümbrus neil Lenna Kuurmaaga mitu piknikku nurjanud. “Oleme üritanud paar korda lihtsalt mere äärde piknikule minna, kuid oleme pidanud sealt prügihunnikute tõttu lihtsalt ära tulema,“ ütles Järvis. „See on julm, kuidas inimesed oma ümbrust lagastavad. Pole ju raske ühte prügikotti kaasa võtta ja prügi mitte tee äärde visata! Prügikotte müüakse igas tanklas.“

Ka Lenna Kuurmaa tahaks 3. mail heakorrakampaania “Teeme ära” talgutel kindlasti osaleda. “Arvan, et see ei võta tükki küljest,“ leiab laulja.

Linnapea tundis huvi ka Vanilla Ninja tulevikuplaanide kohta. “Olen sellest bändist juba ammu lugu pidanud ja neile alati pöialt hoidnud,“ ütles Savisaar. „Arutasime ka Poska Majas, kuidas võiksime tulevikus koostööd teha,” lisas ta.

Loo pikemat versiooni saab lugeda ajalehe Pealinn koduleheküljelt www.tallinn.ee.