"On arusaadav, et valijad ja ajakirjandus ootavad valimiste eel igalt erakonnalt nende inimeste nimede avalikustamist, keda erakond on valimiste järel valmis lähetama valitsusse täitevvõimu teostama. Sotsiaaldemokraatidel on hea ja tugev meeskond, kes suudab värskeid lahendusi pakkuda kõigis olulistes poliitikavaldkondades," ütles sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Sven Mikser.

Peaminister – Sven Mikser

Haridusminister – Peeter Kreitzberg ja Mart Meri

Kultuuriminister – Indrek Saar ja Jaak Allik

Justiitsminister – Allar Jõks ja Kadi Pärnits

Keskkonnaminister – Kalvi Kõva ja Karel Rüütli

Majandus- ja kommunikatsioonimister – Urve Palo ja Rene Tammist

Rahandusminister – Ivari Padar ja Rannar Vassiljev

Sotsiaalminister – Eiki Nestor ja Heljo Pikhof

Välisminister – Hannes Hanso ja Katrin Saks

Kaitseminister – Marianne Mikko ja Kaupo Känd

Siseminister – Andres Anvelt ja Jaan Õunapuu

Põllumajandusminister – Jaanus Marrandi ja Kalev Kotkas

Rahvastikuminister – Vadim Belobrovtsev ja Andra Veidemann

Regionaalminister – Rein Randver ja Jüri Morozov

Sotsiaaldemokraatide kommunikatsioonijuht Kirsti Ruul selgitas Delfile, et juhul, kui erakond asub pärast riigikogu valimisi koalitsioonikõnelusi pidama, koguneb uuesti ka erakonna juhatus, kes siis võimalikud ministrikandidaadid uuesti nimetab. Seega pole asjaolus, et enamikule ministritoolidele on esitatud praegu kaks kandidaati, midagi loogikavastast.

Miks aga esitasid sotsiaaldemokraadid justiitsministri kandidaadiks parteitu Allar Jõksi?

"Allar Jõks on teadlik, et me ta justiitsministri kandidaadiks esitasime," vastas Ruul küsimusele, kas endine õiguskantsler on andnud erakonnale oma nõusoleku justiitsministriks pürgida.

Ruuli sõnul on Jõksi kandidatuuri näol tegu sotsiaaldemokraatide sooviga pakkuda justiitsministriks erakondadeülene inimene. 

Küsimusele, kas Jõksile on esitatud ka kutse erakonda astuda, pressiesindaja vastata ei soovinud. Allar Jõksi ennast pole Delfil veel õnnestunud kommentaariks tabada.