Advisory Partnersi müügitulu 2011. aasta algusest selle aasta 29. veebruarini oli 467 945 eurot, mis oli üle poole suurem kui aasta varem. Mitmesugused kulud tõid aga kaasa selle, et aasta lõppes Stelmachi firmale 240 169 euro suuruse kahjumiga.

See kahjum sõi peaaegu täielikult ära varasematel aastatel kogunenud jagamata kasumi, mistõttu kasumit, mida riik maksustada sai, jäi alles vaid 3 961 eurot.

Eelmise aasta lõpus paljastasid ETV saade "Pealtnägija" ja Eesti Ekspress, et Stelmach koos äripartner Indrek Raudsega hankisid elamisloa umbes 150 Venemaa ja Valgevene kodanikule, kasutades selleks seaduses olevat võimalust saada elamisluba ettevõtte juhtorgani liikme jaoks.

Selle jaoks oli vaja investeerida miljon krooni ehk umbes 65 000 eurot. Firmad registreeriti Stelmachile ja Raudsele kuuluvatesse korteritesse Kooli 1/3 asuvas majas ning Stelmach oli tihti ka loodud ettevõtete juhatuse liige.

Politsei- ja piirivalveameti elamislubade menetlejatel tekkis esimene kahtlus, et ettevõtte juhtorgani liikme elamislubasid väärkasutatakse 2010. aasta septembris. Sama aasta detsembris juba antud elamislubade pikendamisel selgus, et elamislube ei kasutatud eesmärgipäraselt. 2011. aastal oli elamislubade kuritarvitamise teema siseministeeriumis juba aasta algusest üleval.

Kui eeldada, et suurem osa elamislubade kauplemisest toimus eelmisel aastal ning et see oli oluline osa Advisory Partnersi tegevusest, siis võib elamisloavabriku käibeks eelmisel aastal pidada vähemalt 260 000 eurot. Kui palju sellest kasumiks läks, on raske öelda, sest "mitmesuguste tegevuskulude" ja "kaupade, toorme, materjali ja teenuste" ostmise peale kulus ametliku aruande kohaselt ära kogu teenitud müügitulu ja ka varasematel aastatel teenitud kasum. Tööjõukulusid, mille pealt riik korralikult maksu küsib, oli firmal aga minimaalselt.

Indrek Raudse firmal Integer Invest läks eelmisel aastal aga hästi. Müügikäive kasvas 274 000 euro võrra ning kasum kasvas üle kahe korra, ulatudes eelmisel aastal 186 000 euroni.