Delfi kandis täna lugejate annetatud 66 174 krooni ja 29 senti üle Aleksandra Zelenina kontole.

52-aastasest Niina Zeleninast sai kuueaastase Aleksandra ja kolmeaastase Arturi hooldaja kolm aastat tagasi, kui tema 24-aastane tütar Viktoria Zelenina hukkus pärast sünnitust Narva haigla meditsiiniõe süül. Lapsed kutsuvad Niinat emaks.

Sünnituse vastu võtnud arst andis meditsiiniõele korralduse süstida Viktoria Zeleninale veeni glükoosilahust. Meditsiiniõde aga süstis naisele ekslikult kaaliumkloriidi lahust, pärast mida saabus silmapilk kliiniline surm. 2004. aastal mõistis kohus õe süüdi surma põhjustamises ettevaatamatusest ja karistas teda kaheaastase tingimisi vangistusega.

Viru maakohus jättis aprillis rahuldamata Niina Zelenina hagi, milles ta nõudis Narva haiglalt valuraha haigla süül hukkunud tütre ja ematuks jäänud laste kannatuste kompenseerimiseks. Kohtu hinnangul ei olnud Niina Zelenina ja ematuks jäänud laste kannatused küllalt erilised, et neid hüvitada. Avalikkuse õuduseks leidis kohus, et hoopis Niina Zelenina peab haiglale maksma 25000 krooni õigusabikuludeks.

Varem on Zelenina ajakirjandusele öelnud, et ta ei kaeba maakohtu otsust edasi, sest ei pea ennast seaduste tundmises pädevaks ja kardab, et viimaks tuleb tal oma tütre mõrvaritele veelgi rohkem maksta. Täna ütles ta Delfile, et on siiski otsustanud edasi kaevata ja sellekohase avalduse juba teinud. Delfi loodab, et seekord seatakse õiglus jalule ja Niina Zelenina ei pea midagi maksma haiglale, mille süü tõttu kaotas ta oma tütre.

Delfi lugejate kogutud raha kavatseb Zelenina kasutada võimalikeks uue kohtuteega seotud kuludeks ning ülejääva osa lastele korteri ostmiseks. „Ma ei tea, kui palju on mulle elupäevi antud,” sõnas naine. „Soovin, et lastel oleks oma kodu. Tänan väga ja väga kõiki lahkeid aitajaid.”