"Rohkem kui kahe aasta vältel on meeste Eestis elavad pereliikmed olnud suure psühholoogilise pinge all. Sotsiaalministeerium koostöös sotsiaalkindlustusametiga on korraldanud laevakaitsjate pereliikmetele tugigruppe ja psühholoogilist abi," kommenteeris sotsiaalministeerium.

Perede olukorra leevendamiseks pöördus ministeerium valitsuse poole ja sai valitsuse reservfondist raha, et maksta laevakaitsjatele ühekordset toetust 1000 eurot. See raha on maksuvaba ja kantakse loodetavasti üle 22. detsembril.

Sotsiaalministeerium pöördus ka kohalike omavalitusjuhtide poole palvega peresid aidata. Tallinna sotsiaal-ja tervishoiuamet otsustaski toetada Tallinna elanikest laevakaitsjaid tuhande euroga.

Täna teatas Lasnamäe linnaosavalitsus, et eile eraldas Lasnamäe linnaosavalitsuse sotsiaalhoolekande osakond kahele linnaosa elanikest laevakaitsjale 1000-eurolised toetused.

Tegemist on pikaajaliste Lasnamäe elanikega, kes juba üle kahe aasta viibivad koos kolleegidega Indias vangistuses. Toetus makstakse välja välisministeeriumi kaudu.