Seksuaalvähemuste „ahju ajamised", ebameeldiva või tavaarusaamale vastupidise arvamusega inimeste peksmise, tapmise või vägistamise ähvardused - ükski neist pole interneti kaudu esitades politsei jaoks piisavalt reaalne ähvardus ja seetõttu ei algata politsei praegu ka menetlust, kirjutab Eesti Päevaleht.

Praegu on inimestel netikommentaarides avaldatud sõimu vastu ainultvõlaõigusseadusest tulenevad võimalused. See võimaldab nõuda ebaõigeteandmete avaldamise lõpetamist, andmete ümberlükkamist võiõigusvastaselt tekitatud kahju hüvitamist.

Justiitsministeerium möönab, et olukord vajab muutmist ja kommentaariruumides tegutsevaid ähvardajaid võidakse peagi kriminaalvastutusele võtta.

Justiitsministeeriumi avalike suhete talituse juhataja Ivi Papsteli sõnul sundis  sellist sammu astuma ka Euroopa Liidust tulnud raamotsus: „Põhjuseks on eelkõige riigisisese õiguse analüüsimine ja kooskõlla viimine EL-i raamotsusega teatud rassismi- ja ksenofoobiavormide ja -ilmingute vastu kriminaalõiguse vahenditega võitlemise kohta."