Rein Lang andis sotsidele kõvasti vastu vahtimist. Mis tunne sellest jäi?

Kuna meile pöörati nii palju tähelepanu ja saime tasuta kuulsust, siis tunnistan ausalt, meie pole Langi kõnet tellinud ja palunud tal meile nii palju tähelepanu pöörata. Teiseks, kuigi ta tagasiastumist tuleb tervitada, siis avaldus ise oli minu meelest sisult ikkagi äärmiselt ebaõnnestunud. Lõpetada tahaks positiivsel noodil, ütleks talle – tere tulemast tagasi maa peale!

Kas Langi avaldus oli 100 protsenti tema enda kirjutatud või andis talle keegi nõu? Äkki lausa mõni suhtekorraldaja?

Suhtekorralduslikult läks ta sinnasamasse seebiooperisse, mida Reformierakond levitab juba mõnda aega. Nii faktivigu kui eelarvamuslikke ma-ei-tea-mida-kõik-veel. Eks ta on sama seebiooperi üks osa.

Kas see, et Langi kõne kordas juba vanu jutupunkte viitab sellele, et ta mõtlebki nagu teised või aitas teda keegi teksti kirjutamisel?

Üldiselt ei ole suurt vahet kõigil neil etlemistel, mida on siin teinud peaminister valitsuse pressikonverentsidel, mõned nende rahvasaadikud ajaleheveergudel, Jürgen Ligi oma intervjuudes – kõik on üks suur jama, kus mängitakse faktide ja lollustega, aetakse neid meelega segamini ja peetakse inimesi rumalateks. Arvan, et üks tõsimeelne liberaal Langi kõnest rõõmu ei tundnud. Neile tegi ta nalja.