"Kui täna korduvalt küsiti ministri käest, et miks need tööandjad ja ametiühingud protestivad nende reservide riigistamise vastu, siis ta ütles, et ta ei saa aru. Ja see oli aus vastus, ta tõesti ei saa aru. Arusaamad on tõesti väga kaugel," lausus Nestor rahandusminister Jürgen Ligile viidates.

"Protest on mille pärast? Kõigepealt selle pärast, et täna on olnud kaks sihtotstarbelist kindlustust kindla kohustusega koguda sinna raha ja kindla õigusega kasutada seda raha ainult selle jaoks, milleks teda kogutud on. Isegi haigekassa, kellel on täna raha ka riigikassas, teab, et riigikassa ei tohi sealt midagi muud, kui ainult haigekassale välja maksta. Nüüd on see kord muutub ta jaoks," ütles Nestor.

"Töötukassa jaoks on olukord täitsa teine. Nendel on see eelnõu isegi majanduslikult kahjulik, kuna täna nad teenivad oma varade pealt rohkem, kui riigikassa neile kunagi maksma hakkab. Aga see on selle asja juures kõik, ma ütlen teile, sõbrad, nüanss!"

"Põhiline vastuseis on hoopis milleski muus ja see muu seisneb selles, et kui haigekassat kümme aastat tagasi sellisel kujul nagu praegu ehitati, siis oli vähemalt vundament olemas ja kutsuti juurde nii tööandjad kui töötajad selle vundamendi peale maja rajama."

"Töötuskindlustuses ei olnud isegi vundamenti, kopp pandi koos maasse – tööandjad, ametiühingud, valitsus – koos kaevati vundamendikraav, koos rajati vundamenti ja lepiti kokku, et see töötuskindlustus tuleb just selline, nagu ta tuleb," meenutas Nestor.

"Ja nüüd on jõutud hoopis teistsuguse olukorrani. Kümne aasta jooksul on see kolmas katse saada töötuskindlustusele mingit pidi riigi käpp peale. Üks katse lõppes õnnelikult, ma tänan siinkohal veel kord kolleeg Marko Pomerantsi, kes tookord mulle suvel helistas ja soovis õnne ja ütles, et Eiki, kõik on korras, mina sain aru, et tema saab aru, mille pärast ma muretsen."

"Milles on asi, hea Jürgen Ligi, kus iganes sa ka ei oleks? Need inimesed, kes on siiani seda kassat juhtinud ja kellega sõlmitud kokkulepete pinnal on seda tehtud, on äärmiselt solvunud, pahased ja õigustatult vihased, sest nemad on teinud seda tööd kohusetundlikult ja hästi. Ja nüüd öeldakse teile: te võite siin kõrval istuda, aga meie otsustame kõik, ja see ongi kogu vahe," selgitas Nestor.

"See on täiesti selge ühemõtteline teistsugune lähenemine, milline peaks riik olema. Ja meie lähenemises peaks riik olema just selline, kus ka valimistevahelisel ajal huvigrupid juhivad ja vastutavad selle riigi eest. Täna on nad teinud seda hästi ja me võtame ja kiusame neid, tapame neid ära. Täiesti inetu eelnõu, ei kõlba mitte kuskile!"

Nestor tegi ettepaneku eelnõu tagasi lükata, ent hääletusel ei läinud ta ettepanek läbi.