"Sotsiaaldemokraadid on veendunud, et riik peab teatud ettevõtete puhul olema kas ainuomanik või enamusaktsionär. Mina isiklikult ei ole selle idee vastane - teatud ettevõtete puhul võib osaline börsile minek kõne alla tulla," ütles Nestor Delfile.

"Aga kindlasti ei saa selliseid asju teha kampaania korras. Teema vajab põhjalikku arutelu ja seda iga ettevõtte kaupa. Tuleb vaadata, mida see samm toob kaasa ettevõtte arengule ja majandustulemustele. Väljapakutud nimekirjas on ettevõtteid, kelle börsile viimine tekitab suuri küsimärke. Aga seal on ka ettevõtteid, kelle börsile viimine ja sel teel aktsiakapitali laiendamine oleks märksa mõistlikum, kui matta sinna riigi raha."

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et riigile kuuluvate kasumit taotlevate ettevõtete osaluse börsile viimise arutelu on pärast mõnekuulist vaikelu ministeeriumide vahel suure sammu edasi astunud.

Pärast järelemõtlemist andis rahandusminister Jürgen Ligi majandusminister Juhan Partsile teada, et temal ei ole vastuväiteid riigiettevõtete osaluse võimalikule börsil noteerimisele, kui see toimub põhjendatult.

Partsi juhitav ministeerium teatas Eesti Päevalehele, et nüüd minnakse edasi juba konkreetseid riigifirmasid puudutava analüüsiga. Vaadeldavate ettevõtete seas on majandusministeeriumi kinnitusel kindlasti Eesti Energia, Tallinna Sadam ja Eesti Post.

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil, et riigiettevõtete börsile viimise kava kui sellist valitsusel valmis veel ei ole.