Riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni juhi Eiki Nestori sõnul ei ole midagi imestada, et rahandusminister Ivari Padari riigieelarve tasakaalustamise ettepanekud valitsusele olidki ühe erakonna nägu, sest IRL ja Reformierakond ei soovinud eelnevalt poliitiliselt kokku leppida, millele peaks Padari ettepanekud keskenduma.

"Siin ei ole midagi imestada, et need ettepanekud, mis ta tegi, on ühe erakonna moodi. Nüüd selles olukorras peame sisuliselt koalitsiooniläbirääkimisi vabariigi valitsuse sees, mis ei ole võibolla kõige mõistlikum ja kõige ratsionaalsem tegevus, aga kui meie partnerid seda soovisid, eks siis tuleb nii teha," selgitas Nestor Delfile.

Samas kinnitas Nestor, et sotsiaaldemokraatide eesmärk ei ole valitsuskoalitsioon lõhki ajada ja erakonnakaaslasest rahandusministri tehtud ettepanek üle 40 000 kroonise kuupalgaga inimeste maksustamine 30 protsendise tulumaksuga ajal, kui madalamapalgalistele kehtiks 26 protsenti, on nende seisukohast mõistlik ettepanek.

Seda hoolimata asjaolust, et prognoositav tulu oleks suurepalgaliste kõrgemalt maksustamiselt sel aastal ainult 75 miljonit ja tuleval aastal 160 miljonit krooni. Nestor tõi näiteks samas suurusjärgus kulu: "Kas me maksame koolilõuna riigieelarvest kinni? Mina küll usun, et need inimesed, kes teenivad 40 000 kuus ja rohkem, oleksid sellega nõus."

"Ma usun küll ja usun ka kolleegidest, et kõik saavad aru, et raskes olukorras ei ole kellelgi ei soovi, ei õigust ega isegi võimalust öelda, et nemad enam ei taha tööd teha. Seda võimalust ei ole kellelgi. Me teeme tõsiselt tööd," ütles Nestor, kinnitades, et valitsust lõhki ajada ei soovita.