"Esiteks on seda vaja elukalliduse kasvu tõttu. Teiseks on erasektoris palgad teatavasti tõusnud ja riigisektor ei saa tööturul olla erasektorist halvemas olukorras. Kolmandaks on väga paljude riigilt palka saavate inimeste palganumber jäänud majanduslanguse aega pidama, mis ei ole absoluutselt õige," loetles Nestor.

Selleks, et rääkida palgatõusu katteallikatest, on tema sõnul vaja kõigepealt näha järgmise aasta riigieelarvet. Kindlasti on selles kohti, kus piisab sisemiste reservide kasutamisest, nagu näiteks kaitsevägi, ja on ka kohti, kus aitab varem kogutud reservide kasutusele võtmine, nagu näiteks tervishoius.

Aga õpetajate palgatõusuks reservidest selgelt ei piisa. "Sotsiaaldemokraadid tulevad eelarve menetlemise käigus kindlasti oma ettepanekutega välja, aga kordan, selleks on vaja eelnevalt ka riigieelarvega tutvuda," teatas Nestor.

"Ei ole reaalne, et riigipalgaliste palgad üldse ei suurene. Tõusu suurus on läbirääkimiste ja kokkuleppe küsimus. Selleks on aga vaja, et valitsus tööandjana ja ametiühingud istuksid ühe laua taga," märkis Nestor.

Võttes arvesse, et käes on augusti lõpp, on sise-, haridus-, sotsiaal- ja ka mõnel teisel ministril viimane aeg oma partneritega numbrites kokku leppida, kutsus Nestor üles palgaküsimusega kiirelt tegelema.