"Sotsiaaldemokraatidele on meeltmööda selline pensionitõus, mis toimuks kindlate reeglite ja mitte poliitikute lubaduste alusel, Seega lubame pensionitõusu koos palkade tõusuga. Seejuures ei tohi pensionide kasv jääda maha palkade kasvust ning keskmisest madalamat töötasu saanud inimeste pension peaks kasvama keskmisest kiiremini," ütles Nestor Delfile.

"See süsteem kaitses suhteliselt edukalt pensionäre ka majanduslanguse ajal, sest loogilised reeglid nõudsid valitsuselt pensionide tõusu siis, kui avalikkus vehkis käte ja jalgadega selle vastu," lisas ta.

Tänane seis majanduses on selline, et veel täna võimul olev valitsus peaks kustutama ka pensionäride ees tookord tekkinud võla, nii et pensione saab tõsta ja peab tõstma juba 2011. aastal, sõnas Nestor.

Lastetoetuste maksmiseks puhtub sihtotstarbeline tuluallikas, milleks pensionide tarbeks on sotsiaalmaks. Seega on lastetoetuste tõstmine selgelt poliitilise otsuse küsimus, kommenteeris Nestor sotside valimisprogrammis olevat punkti, mis lubab lastetoetuste tõusu.

Nestor lisas, et tulevastele pensionäridele lubavad sotsid ka paindlikku pensionile mineku vanust, kus igaüks ise sõltuvalt oma tervisest ja tööelust saaks otsustada, millal ta pensionile jääb. "See on inimlik ja mõistlik lahendus nii tulevastele pensionäridele kui riigile."