Viimati arutas Sotsiaaldemokraatlik Erakond valitsusest lahkumist, Reformierakonna umbusaldamise küsimust 2015. aasta suvel toimunud erakonna volikogul, kinnitas Nestor.

"Kui hääletasime, siis oli nii volikogu otsus kui ka erakonna esimehe selge seisukoht jätkata valitsuses," kommenteeris Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatuse liige ning riigikogu esimees Eiki Nestor Delfile. Nestori sõnul oli Urve Palo juba toona teisel arvamusel ning seetõttu ei tule Palo kriitika talle üllatusena ning ta rõhutas, et ka lähipäevil ei ole Reformierakonna umbusaldamise küsimust erakonna juhatuses arutatud.

Nestor kinnitas, et tema Palo ideedega Reformierakonna tagandamisest kaasa ei lähe, kuid ei välistanud, et järgmisel nädalal toimuval erakonna juhatuse koosolekul tõstatab mõni juhatuse liige umbusaldusküsimuse. "Meil on demokraatlik erakond, igaüks võib teemasid tõstatada, nagu soovib." Samas rõhutas Nestor, et näiteks umbusaldamise küsimuse üle otsustamine on siiski erakonna volikogu pädevuses. "Ma ei usu, et sellega väga palju kaasaminejaid oleks," märkis Nestor Palo kriitilist sõnavõttu kommenteerides.

Nestori sõnul vajab eriti praegust rahvusvahelist olukorda silmas pidades Eesti täna stabiilset valitsust ning tema võimalikku alternatiivi ei näe. "Ma ei näe, et oleks kuidagi võimalik mingit muud stabiilset valitsust üldse täna kokku panna, kui see, mis meil on," märkis Nestor.

Nestor pidas peaminister Taavi Rõivase umbusaldamist vähetõenäoliseks. Seda kahel põhjusel: "Kõigepealt ootaks üleandjate poolt mingit sammu peale juttude," märkis Nestor. Teisena tõi ta välja, et umbusaldamine läheks läbi mingi poliitilise selguse tekkimise hetkel. "Täna ma mingit uut selgust kuskilt tekkimas ei näe," märkis Nestor.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna juhatuse liikme Urve Palo teatas eile ERR-i vahendusel, et nii tema ise kui ka mitmed tema erakonnakaaslased seda meelt, et Reformierakond tuleks võimult tagandada, kuid peaminister Taavi Rõivase umbusaldusavalduse toetamine on erakonnas veel läbi arutamata. Reformierakonna juhitavas valitsuses majandusministri kohalt lahkunud Palo sõnul on Eesti demokraatiale ja Reformierakonnale valitsusest lahkumine kasulik. Loe lähemalt SIIT!

Riigikogu opositsioonierakonnad kavatsevad peaminister Rõivase umbusaldusavalduse esitada 7. novembril ja etteheidete hulk talle on esialgse plaaniga võrreldes oluliselt laienenud.