"Kas te teate, et aastal 2010, kui aasta keskmine töötuse määr jääb 16,8 protsenti, on töötukassa kogutulem pluss 328 miljonit krooni? Tema tulud ületavad kulutusi. Ja aastal 2011, kui tööpuuduse tasemeks kujuneb 16,6 protsenti, on kassa kogutulem üle ühe miljardi krooni plussi. Mille jaoks me seda raha sinna paneme?" rääkis Nestor täna riigikogus.

Nestori hinnagul on see arusaamatu, sest töötuskindlustus on selline kindlustuse liik, kuhu makstakse raha sisse, kui on head ajad ja kust makstakse raha välja, kui on halvad ajad. Samas mõistab sotsiaaldemokraatide riigikogu fraktsiooni juht, et sellega kindlustab valitus valitsussektori tasakaalu.

"See ei ole töötuskindlustuse eesmärk. Töötuskindlustuse eesmärk on kindlustada neid inimesi, kellel ei ole tööd ja kes otsivad tööd. Anname talle tema endise mõtte tagasi! Valitsussektori tasakaal on oluline asi, aga ainult mitte töötukassa arvel, tal on hoopis teised ülesanded," rääkis Nestor.

Samas nentis ta ka, et täna ei räägi enam keegi seda, et uue töölepingu seaduse vastuvõtmisel põhjendati vajadust seda vajdusega koondamine tööandjatele odavamaks teha, oli see, et nii pidavat tekkima juurde uusi töökohti. "Mina ei uskunud seda siis, ei usu täna ja ma arvan, nüüd ei usu teie ka. Sellepärast, et kuskilt nad oleks pidanud ju tekkima, aga ei ole kuskilt tekkinud," tõdes Nestor.