ETV saates "Foorum" oli täna teemaks käimasolev ööistung riigikogus. Stuudios olid sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Eiki Nestor, Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Ain Seppik, reformierakondlasest riigikogu aseesimees Keit Pentus ja IRLi kuuluv majandusminister Juhan Parts.

"Meil pole põhjust pahandada, et kolleegid venitamistaktikat kasutavad," rääkis Nestor ja lisas, mitmed sotside ettepanekud võeti valitsuse poolt esimese lugemise ajal arutusele. See oli ka üks põhjustest, miks sotsid sel korral venitamistaktikast ja "rusikavehkimisest" loobusid.

"See aga ei tähenda, et me mõne teise juhtumi puhul seda ei tee. Teeme, kui kohtame valitsuse poolt jäika vastupanu," lisas Nestor.

Keskerakondlane Ain Seppik sõnas, et venitamistaktikal on peamiseks põhjuseks see, et koalitsioon ei soovi dialoogi ning kasutab Keskerakonna suhtes "teerulli" taktikat.

"Mis teerullist te räägite!" hüüatas selle peale Pentus, kelle sõnul ei saa koalitsiooni 51 saadikut kuidagi "teerulliks" kutsuda.

"No teil on seal tugiisikud roheliste näol ka olnud," vaidles Seppik vastu.

Majandusminister kommenteeris mitmeid Keskerakonna ettepanekuid ja üldist majanduslikku olukorda: "Eesti väljakutse peaks olema praegusel hetkel see, kuidas rikkust juurde luua, mitte see, kuidas olemasolevat ümber jagada."