"See leheuudis oli tore, palju sa ikka opositsiooni mõtetele toetavaid hinnanguid saad. Väga tore," kiitis Nestor Ligit. Samas märkis Nestor, et kui üksikisiku tulumaksumäära langetamine 20 protsendile on plaanis 2015. aastal, siis tulumaksuvaba miinimumi tõstmine saaks sel juhul Ligi plaani kohaselt tulla kõige varem 2016. aastal. Ehk me peaksime kolm aastat seda ootama ning vahepeal oleksid ka riigikogu valimised, mille järel Ligi ei olekski võibolla enam rahandusminister.

IRLi esimees Urmas Reinsalu tegi ettepaneku tõsta tulumaksuvaba miinimum Soome eeskujul 500 euroni. Nestor nimetas Reinsalu pakkumist väga uhkeks ja lisas, et ta ootab huviga, millal tema fraktsioon vastava eelnõuga välja tuleb.

Sotsid on palju arutanud, milline võiks olla tulumaksuvaba miinimum ja on leidnud, et see võiks olla kusagil alampalga juures. "Tulumaksuvaba määra tõstmine on kaunis kulukas, sellest tuleb aru saada," nentis Nestor.

Jürgen Ligi aitamiseks esitasid sotsid tulumaksuvaba määra tõstmise eelnõu, mis hakkab tulumaksuvaba määra suurendama juba järgmisel aasta ja tõstab seda kolm aastat järjest.

Nestori ja Rannar Vassiljevi koostatud eelnõu kohaselt oleks tulumaksuvaba määr järgmisel aastal 160 eurot kuus, ülejärgmisel aastal 176 eurot ja 2016. aastal 192 eurot kuus.

Järgmisel aastal kuluks selle peale 25 miljonit eurot, mille Nestor ja Vassiljev loodavad saada majanduskasvust. 2015. aastal aitaks aga sotside eelnõu kulusid tasuda loobumine selleks aastaks planeeritud üksikisiku tulumaksu määra langetamisest. "See teeb kõige vähem halba," selgitas Nestor. Nimelt tulumaksuvaba miinimumi tõstmise korral tõuseb kõigi palgasaajate sissetulek sama palju, tulumaksumäära langetamisel aga võidavad kõige enam kõrgepalgalised.