Variant 1 - jätkab tänane koalitsioon (Reformierakond ja IRL), kel on parlamendis kokku 56 häält. Sellele variandile viitasid mõlema erakonna esimehed ka valimiseelsetes intervjuudes, kuid see ei kohusta neid veel millekski. Tugevaim argument koostöö jätkumiseks on üheskoos Eesti kriisist välja vedamine ja selle rahvusvaheline edu. Samas on IRLil nüüd kindlasti ambitsioon saada paremad ministriportfellid, millest üks on välisministrikoht Mart Laarile. Samuti võib selle koalitsooni üheks takistuseks olla IRLi soov muuta kõrghariduse omandamine Eestis senisest teistsuguseks ehk tasuta kõrgharidus.

Variant 2 - Reformierakond läheb SDE ukse taha ja neil oleks kokku 52 häält. Võimalik, et see koalitsioon sobiks ka presidendile kõige enam, sest mõlemad parteid on soovinud Toomas Hendrik Ilvese jätkamist riigipeana. Samas on maailmavaateliselt Reformierakond ja SDE täiesti erinevatest ooperitest. SDE võib Ansipi valitsusse minnes kaotada oma näo, samas on õhus märke, et sotsid on võimule pääsemise nimel kompromissialtid.

Variant 3 - SDE, IRL ja Keskerakond, kel on kokku 68 häält, teevad nn Reformierakonna vastase ühisrinde. See poleks kindlasti maailmavaateline koalitsioon, kuid osapooli ühendaks Reformierakonna igikestva võimutsemise lõpetamine. Selle koosluse tõenäosus pole siiski ülemäära suur. Selle üheks eelduseks oleks Edgar Savisaare taandumine võimalikust valitsusest.

Variant 4 - koalitsiooni teevad Reformi- ja Keskerakond, kel oleks kokku 59 häält. Samuti ebatõenäoline, sest nende kahe erakonna juhti pole võimalik ette kujutada ühise laua taga. Kui aga Keskerakond määraks enda poolt läbirääkimiste veduriks ja endapoolseks koalitsiooni nn esinumbriks Jüri Ratase, oleks taolise koalitsiooni tõenäosus siiski üle 1%.