Tulviste ei saanud allkirja Isamaaliidu kauaaegselt mitteametlikult presidendikandidaadilt Tunne Kelamilt, tema abikaasalt Mari-Ann Kelamilt ning Tunne Kelami toetajatelt Vardo Rumessenilt ja Sirje Endrelt.

“Nad pole keeldumist põhjendanud,” ütles BNS-ile Isamaaliidu pressiesindaja Sirje Kiin. Ta lisas, et toetusallkirjade esitamise tähtajaks oli fraktsioon kokku leppinud esmaspäeva kell 13. “Selleks ajaks neilt allkirju ei tulnud. Selle põhjuseid pole mul volitusi kommenteerida.”

Kiini sõnul ei tähenda ülesseadmisest loobumine siiski, et nimetatud neli Isamaaliidu poliitikut ei hääleta Tulviste poolt teisipäeval.

Vaatamata sellele, sai Isamaaliit Tulviste esitamiseks kokku 23 riigikogu liikme toetuse, Mõõdukatest ühinesid 14 Isamaaliidu fraktsiooni liikmele lisaks Tõnu Kõiv, Liia Hänni, Marju Lauristin, Vambo Kaal, Andres Tarand, Mart Meri, Rainis Ruusamäe, Meelis Paavel ja Vootele Hansen.

Kiin märkis, et toetajaid võib veel juurde tulla, sest Tulviste on kavas valimiskomisjonile kandidaadiks registreerimiseks esitada teisipäeva hommikul.

Isamaaliit ja Mõõdukad leppisid möödunud nädalal kokku, et Isamaaliidu liikmed riigikogus toetavad esmaspäeval valimiste esimeses voorus Mõõdukate kandidaati Andres Tarandit, teisipäeval annavad mõõdukad oma hääled Tulvistele.

Isamaaliidus tekkisid erimeelsused, kui aprillis valis Isamaaliidu suurkogu Tunne Kelami asemel ametlikuks presidendikandidaadiks Peeter Tulviste. Samas lubas Kelam Tulvistet presidendivõitluses igati toetada ning Tulviste lubas teha sedasama Kelamile allajäämise korral.