Pidulikul kontserdil osaleb ka Rooma paavst, kontserti saab jälgida internetis ning sellest teevad otseülekande Radio Vaticana ja EBU vahendusel ka mitmed teised raadiojaamad. Lisaks Haydni ja Beethoveni teostele tuleb ettekandele Arvo Pärdi “Cecilia, vergine romana”, teos, mis loodud 10 aastat tagasi ja pühendatud Accademia Nazionale di Santa Cecilia sümfooniaorkestrile ja koorile, teatas ERSO pressiesindaja.

Sümboolne on ka fakt, et Neeme Järvi rahvusvaheline karjäär sai 1971. aastal hoo sisse just Roomas Accademia Nazionale di Santa Cecilia rahvusvahelisel dirigentide konkursi võitmisega.

ERSOga annab Neeme Järvi oktoobris neli kontserti: 14. ja 15. oktoobril tuuakse Tallinnas ja Tartus ettekandele Tambergi Fagotikontsert Martin Kuuskmanni soleerimisel ja Šostakovitši Viies sümfoonia ning 21. ja 22. oktoobril tähistatakse Tallinnas ja Pärnus ERSO endise peadirigendi Peeter Lilje 60. sünniaastapäeva Brahmsi “Saksa reekviemi” ja Mozarti Klaverikontserdi ettekandega, soleerib Kalle Randalu.