Seni kaitseliidu peastaabi välis- ja avalike suhete osakonna ülemana teeninud kapten Brus hakkab osalema Iraagi koalitsioonijõudude teavitustöös, edastas kaitsejõudude peastaap Delfile.

Brus vahetab välja alates selle aasta juulist Iraagi koalitsioonivägede (Multinational Corps Iraq) teavitusosakonnas teeninud leitnant Andres Sanga.

“Pean oma peamiseks ülesandeks Eesti avalikkuse, sealhulgas meie sõdurite lähedaste pidevat informeerimist olukorrast Iraagis ja meie poiste teenistusest seal,” ütles kapten Neeme Brus. “Mida rohkem on inimestel objektiivset teavet, seda suurem on Eesti ühiskonna toetus meie rahvusvahelisele militaarkoostööle ja seda rahulikumad on kojujäänute südamed oma lähedaste pärast, kes on teenimas Eesti huve kodust kaugel.”

Brus avaldas lootust tihedale koostööle Eesti meediakanalitega.

Neeme Brus on lõpetanud Tartu Ülikooli ajakirjanduse erialal, töötanud Eesti Raadios ajakirjanikuna, uudisteagentuuri ETA peadirektorina, ajalehe Hiiumaa peatoimetaja kohusetäitjana ning Eesti välisdiplomaadina Saksamaal.

Brus on läbinud vabatahtlikud reservohvitseride kursused kaitseväe lahingukoolis ning lõpetanud Ameerika Ühendriikide relvajõudude teabeohvitseride kursuse.

President andis 25. novembril Neeme Brusile missiooni ajaks kapteni ajutise sõjaväelise auastme.