Simon Wiesenthali keskus avaldas värske iga-aastase natsikurjategijate vastutuselevõtmist puudutava raporti, kus anti üle kolmekümnele vaadeldud riigile hinded A-st F-ni — A on parim hinne, F kehvim, vahendab Eesti Päevaleht Online.

Eestile peatähelepanu pöörav aruanne hindas siinset natsikurjategijate vastast tegevust absoluutseks läbikukkumiseks ja pani hindeks F-1, kuna võimud ei ole suutnud/tahtnud tabada Mihhail Gorškovi, keda Wiesenthali keskus süüdistab juutide tapmises Valgevenes.

Gorškovi protsessi venimine peegeldab Tallinna poliitilist tahtmatust natsikurjategijaid õiguse palge ette tuua, leiab raporti autor dr Efraim Zuroff ning lisab, et kui Gorškov oleks kommunistlik kurjategija, istuks ta juba ammu trellide taga.

Eesti ei ole siiski ainus natsikurjategijate süüpinki naelutamises läbikukkunuks tunnistatud riik — F-iga hinnati tegelikult veel suurt hulka riike: Norrat, Rootsit, Süüriat, Austraaliat, Austriat, Kanadat, Horvaatiat, Saksamaad, Suurbritanniat, Lätit, Leedut, Poolat ja Ukrainat.