Rosenbergi eksponeerimine on toonud palju negatiivset vastukaja ning kuni muuseumikülastajad ekspositsioonist üheselt aru ei saa, tuleb natsikurjategijaga seonduv materjal näituselt kõrvaldada, ütles kultuuriministeeriumi asekantsler Anton Pärn "Aktuaalsele kaamerale".

Ajaloomuuseumi direktor Sirje Karis möönab, et on kultuuriministeeriumiga Alfred Rosenbergi näitusematerjalide teemal korduvalt mõtteid vahetanud alates juulist, mil juudi kogukond pöördus minister Rein Langi poole, nimetades Rosenbergi puudutavat ekspositsiooni "äärmiselt ebaeetiliseks ja natslikku kurjategijat ülistavaks".

Muuseumi direktor kinnitas, et tema seisukoht ei ole muutunud - ajalugu ei ole mõtet varjata, ent ministeeriumi antud korraldus on täitmiseks.

Rosenbergi puudutav ekspositsioon, mis koosneb ühest raamatust ja puuteekraaniga infotulbast, millel on muuhulgas selgelt välja toodud fakt, et tegemist oli kohtu poolt surma mõistetud kurjategijaga, köitis augustis ka Vene välisministeeriumi tähelepanu. Koos Erna retkega nimetati ajaloomuuseumi ekspositsiooni natsismi ülistamiseks.