Postimees kirjutab, et raudteeprojekt Rail Baltica ja ühinemine Schengeni lepinguga jäävad küll jätkuvalt kolme peaministri laudadele, kuid Leedu valitsusjuht Algirdas Brazauskas peab selgitama Eesti ja Läti peaministritele Andrus Ansipile ja Aigars Kalvitisele, miks jäid leedulased lootusetult hiljaks nende õhuruumi tunginud Vene hävitaja märkamisega.

„Efektiivne õhuturve on kõigile Balti riikidele ülimalt oluline ja seetõttu on ka selge, et see teema saab meie kohtumisel olema väga tähtsal kohal,” sõnas Ansip. „Leedus toimunud intsidendi uurimine alles käib, kuid kahtlemata arutame toimunu valguses, mida iga riik saaks edaspidi ette võtta, et oma panus Balti riikide õhuturbesse tõhusamaks muuta.”

Eksperdid aga on hinnangutes karmimad. „See, et Balti õhuruumi kaitsvad NATO hävitajad jõudsid 15. septembril Leedus alla kukkunud Vene sõjalennuki langemispaika pool tundi pärast sündmust koos leedulaste tuletõrje- ja politseiautodega, kui kohalikud elanikud olid lennukitükke juba laiali tassimas, näitab ainult üht: Leedul on oma õhuruumi vaatluskattega tõsiseid probleeme,” nentis anonüümsust palunud kõrge militaarallikas.