Ürituse üheks korraldajaks on MTÜ Eesti Indoeurooplaste Liit Rodina juhatuse liige Allan Hantsom, kes on ka varem korraldanud NATO-vastaseid üritusi.

Sotsiaalmeedias kutsutakse üritust "Rahu marsiks". "10. septembril saavad Eesti elanikud koos teiste eurooplastega toetada Šveitsi kodanikke nende initsiatiivis – rongkäigu läbiviimises Euroopa linnade tänavatel, mille eesmärgiks on rahulolematuse väljendamine seoses Euroopa kasvava militariseerimisega," seisab ürituse kirjelduses.

Hantsomi sõnul tuli idee sotsiaalmeediast. "Sarnased protestid toimuvad samaaegselt ka Zürichis, Dublinis ja Riias. "Ürituse eestvedajateks on sarnaste poliitiliste vaadetega inimesed," ütles ta ja lisas, et kindlat organisatsiooni protesti taga pole. "Loodame, et tuleb umbes 100 või 200 inimest."

"Meie arvates on NATO vägedel Eestis sama mõju nagu nõukogude vägedel enne Teist maailmasõda. See on oht, sest provotseerib sõjategevust Eesti territooriumil, mitte ei kaitse meid," rääkis Hantson.

"Selle ürituse eesmärk on lõpetada Euroopa maade hull militariseerimine. Tänapaeval Euroopa kujutab endast üht suurt USA armee polügooni. Tulevase sõja nimel kasvavad tulumaksud, samal ajal aga faktiliselt langevad laste- ja peretoetused, suureneb aga militaareelarve hariduse ja meditsiini arvel. Keegi aga ei küsi meilt, kas meil tõesti on seda sõda vaja? Kas oleme valmis ohverdama oma elu ja oma laste tulevikku USA finantseliidi eesmärkidel?" on kirjas ürituse tutvustuses.

Kogumine toimub Šnelli pargis, Balti jaama vastas. Liigutakse edasi mööda Nunne tänavat, Pikka, Kinga tänavat Raekoja platsini, siis mööda Kullasseppa, Harju tänavat Vabaduse väljakuni, Meieri treppist üles Komandandi teeni, siis mööda Toompea tänavat Lossi platsini, kus toimub miiting.