"Ukrainas tegutseb Kiievi hunta kutsel grupp tudengeid Tallinnas asuva NATO küberkaitsekeskuse (NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence) juhtimise all, kes nimetasid ennast Maidani kübersajakonnaks. Nende taha peitudes teeb lääs ukraina rahvastiku seas aktiivset propagandat nii meedias kui sotsiaalvõrgustikes, blokeerib objektiivseid infoallikaid, varjab kurjategijate tegevust, kes nimetavad end "seaduslikuks võimuks"," on häkkerite kodulehel kirjas.

Maidanile tuli KüberBerkuti teatel abiks kogu küberkaitsekeskuse juhtkond kolonel Artur Suzikuga eesotsas. "Sõitke otsekohe tagasi koju ja päästke oma küberkeskus. Lisaks soovitame teile tõsiselt välja vahetada oma arvuti parool," soovitasid nad Suzikule.

Küberkaitsekeskuse esindaja Kristiina Pennar kommenteeris täna, et väited, nagu Ukrainas viibiks keskuse töötajaid või nagu nad juhiks nimetatud tegevusi, on väärad. "Keskus on jätkuvalt pelgalt teadus- ja treeningasutus ning ei tegele küberoperatsioonide läbiviimisega,"

Rünnaku alla sattus NATO koduleht (www.nato.int), NATO Parlamentaalse  Assamblee lehekülg (www.nato-pa.int) ja NATO küberkaitse kompetentsikeskus (www.ccdcoe.org).

Kell 10.20 seisuga oli NATO pealeht taas töökorras, teised kaks lehte aga jätkuvat maas.

"CyberBerkuti" häkkerid ütlesid oma avalduses, et ei soovi "NATO okupante oma kodumaal näha".